Welkom! Kaptein gebruikt functionele en analytische cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om u zo een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website. Als u doorgaat op onze website stemt u in met het gebruik hiervan. 

T. (+) 31 251 66 48 00     F. (+) 31 251 66 48 10     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KAPTEIN PROCESSED CHEESE FACTORY

Kaptein Processed Cheese Factory is een onderdeel van de Kaptein groep. Kaptein PCF voert 4 kernproducten: smeerkaas, rookkaas, blokkaas en industriële kaas voor alle mogelijke toepassingen voor de voedingsindustrie. Wij werken zeer nauw samen met erkende leveranciers van kwaliteitsgrondstoffen en dat resulteert in een constante aanvoer van alleen de allerbeste grondstoffen. Dankzij vergaande automatisering is een hoog niveau van efficiëncy, kwaliteit en hygiëne bereikt. Dat geldt uiteraard voor productie, verpakking en eindproduct.

Rijke geschiedenis

Eyssen is een familiebedrijf dat 28 augustus 1883 in Oosthuizen is gestart. J. Eyssen – geboren in 1856 - is de uitvinder van de verduurzaamde gemalen kaas. Hij zocht naar een middel om kaas geschikt te maken voor export naar de tropen. Na vele kostbare proefnemingen slaagde hij er in 1900 in, een duurzaam product, verpakt in blik te produceren. In 1905 kreeg de fabriek van J. Eyssen het recht de naam de voeren van Koninklijke Fabriek van Eyssens Verduurzaamde Kaas. Met meer dan 125 jaar kennis en ervaring is Kaasfabriek Eyssen inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste producenten van smeltkaas producten in Nederland en ver daarbuiten. Sinds 15 juni 2015 luidt de officiële naam van Eyssen, Kaptein Processed Cheese Factory.

Eigen kwaliteitsafdeling

Kwaliteitszorg heeft bij Kaptein PCF de hoogste prioriteit. Daarom beschikken wij over een eigen kwaliteitsafdeling die zich continu bezighoudt met het onderzoeken en controleren van grondstoffen, halffabrikaat, eindproduct en verpakkingsmaterialen. Alle grondstoffen worden zeer selectief ingekocht en in ons laboratorium getoetst volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Uiteraard is Kaptein PCF BRC en IFS gecertificeerd.

Productontwikkeling

Kaptein PCF heeft ook haar eigen proefkeuken waar een productieteam zich bezighoudt met de ontwikkeling van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande producten. Daar ligt ook onze kracht. Productontwikkeling en ook de uitwerking daarvan wordt in-house door ons team van experts met jarenlange ervaring verricht. Doordat de lijnen kort zijn, kunnen wij zeer flexibel en accuraat inspelen op de behoefte van onze klanten. Wij hebben daardoor de mogelijkheid om producten op maat te maken.