Welkom! Kaptein gebruikt functionele en analytische cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om u zo een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website. Als u doorgaat op onze website stemt u in met het gebruik hiervan. 

T. (+) 31 251 66 48 00     F. (+) 31 251 66 48 10     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Simpel broodje kaas is niet meer zo simpel!

Foto’s van ontbijt en lunch zijn tegenwoordig nauwelijks meer weg te denken van Instagram. Pinterestborden worden volgepind met lunchrecepten. Populaire onderwerpen, maar ook vaak veel ingewikkelder dan een simpel Hollands broodje kaas wat er op het lunchmenu staat. Dit zien we niet alleen online, maar ook in de winkels. Loop maar eens een willekeurige stationswinkel of supermarkt binnen: keuze te over! Zo verandert de markt voor voorverpakte broodjes, maar ook andere voorgemaakte koude gerechten zoals wraps winnen aan populariteit in de lunchbox. Hierin zien we een duidelijke trend. Waar dus de keuze in voor geprepareerde ontbijt- en lunchproducten groter wordt dan een simpele krentenbol, moeten ook de grondstoffen mee veranderen.

 

In het geval van Kaptein dus: er moeten ook verschillende soorten plakjes kaas op verschillende broodjes. Voor ciabatta geldt een andere maat dan voor panini’s, en voor sandwiches een andere maat als voor wraps. De markt vraagt dus om taylormade producten, en dankzij de flexibiliteit van Kaptein kunnen we dat leveren. Als een van de weinige bedrijven die de techniek in huis heeft om de productielijnen op deze verschillende groottes in te stellen kunnen we meebewegen met de trends op kaasgebied. Hoewel de kaasindustrie gezien wordt als traditioneel, bewegen we dus wel degelijk mee met trends en zien we regelmatig ‘onze’ plakjes langskomen op instagram!