Welkom! Kaptein gebruikt functionele en analytische cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om u zo een optimale gebruikerservaring te bieden op onze website. Als u doorgaat op onze website stemt u in met het gebruik hiervan. 

T. (+) 31 251 66 48 00     F. (+) 31 251 66 48 10     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Hoe is het om stage te lopen bij Kaptein?

We vroegen het Tess en Claire, zij zijn 1e jaars studenten aan de opleiding Voeding en technologie niveau 3 aan het Clusius College in Alkmaar en liepen het afgelopen half jaar stage bij ons. De eerste periode 1 dag per week, vanaf mei voor 3 dagen per week.

Waarom hebben jullie gekozen voor Kaptein?

Kaptein presenteerde zich op de stagemarkt bij het Clusius. Daar raakten de meiden geïnteresseerd. Claire is vorig jaar geslaagd voor de Mavo en dit is haar eerste stage. Haar doel is om vooral een bedrijf te leren kennen. Ze fietste vanuit Heiloo naar school langs Kaptein en het mooie, nieuwe bedrijf sprak haar aan.

Voor Tess is deze opleiding een vervolgopleiding na niveau 2 aan het ROC in Zaandam. Zij heeft al bij verschillende foodbedrijven stagegelopen. Tess leek het zeer interessant  om het proces van de verschillende soorten kaas te zien en daar meer informatie over te krijgen, met name op het gebied van kwaliteitscontrole.

Hoe hebben jullie de afgelopen periode ervaren?

“We zijn er achter hoe het werkt in de organisatie. We werden vanaf de 1e dag ingezet bij de Productie en gemerkt dat je er echt bij hoort. Je wordt niet gezien als een stagiaire die de vervelende klusjes moet doen. De werkzaamheden waren afwisselend, het is leerzaam om zowel de werkzaamheden bij de boter als de kaas mee te mogen maken.”

“De begeleiding was ook fijn, we hadden één contactpersoon waar we terecht konden voor vragen. Vanuit school moesten we in totaal 31 opdrachten maken. Sommige opdrachten konden we goed combineren vanuit de theorie met de praktijk. Sommige onderdelen, vooral de technische opdrachten, waren nog wel onbekend terrein. We hebben deze opdrachten gedaan met behulp van medewerkers van Kwaliteit, Transport en Voorraadbeheer. Fijn dat die tijd voor ons vrij hebben gemaakt.”

Wat heb je geleerd?

“Veel”, vooral de werkzaamheden aan de productielijn zelf. Dat is zwaarder dan verwacht, zeker het werken in koude temperaturen. Voor Tess en Claire wel de drive om straks verder te leren. Tess wil graag richting Kwaliteit en Claire wacht eerst de ervaringen bij de volgende stagebedrijven af.

Heb je nog tips voor toekomstige stagiairs?

“Het is een heel leuk bedrijf om stage te lopen! Misschien is het wel handig als je je van tevoren kan inlezen in het bedrijf en de regels die er gelden.” “Ook is het belangrijk om zelf te zorgen voor afwisseling in je werkzaamheden.”

Wij zijn blij dat Tess en Claire het naar hun zin hebben gehad, en wensen ze heel veel succes met hun studie!